donderdag, 20. september 2007 - 11:17

Bijzondere onderscheiding voor Swelheim

Amsterdam

Burgemeester Cohen heeft woensdag 19 september de ‘Frans Banninck Cocq Penning’ uitgereikt aan de heer Peter Swelheim. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als Executive Vice President ABN AMRO Bank. De penning wordt uitgereikt aan personen die gedurende ten minste tien jaar zich bijzonder hebben ingezet voor de stad.

De heer Swelheim heeft zich jaren lang door zitting te nemen in diverse besturen, voor de stad ingezet. Sinds 1988 is hij bijvoorbeeld lid van de Amsterdamse Kring. Vanaf 1996 was hij lid van het Algemeen Bestuur Kenniskring. Hier heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het verbinden van de werelden van de wetenschap, overheid en bedrijfsleven voor de Amsterdamse regio.

Als bestuurslid van de Stichting Amsterdam Ports Association heeft hij zich jaren lang ingezet voor de promotie van de havens. Daarbij heeft hij altijd gepleit voor het gezamenlijk optrekken van de Nederlandse havens als het gaat om internationale promotie. Sinds 1997 is hij lid van het Algemeen Bestuur Kamer van Koophandel waarin hij het Dagelijks bestuur van de KVK financieel adviseerde.

Verder was hij lid van de stichting Amsterdam Partners, van het Algemeen Bestuur Vrienden van het Stadsarchief en voorzitter van Amsterdam Cruise port en nog diverse andere instellingen.
Provincie:
Tag(s):