vrijdag, 18. mei 2007 - 9:56

Binnenstad autoluw tijdens Feesttwaalfdaagse

Het college heeft ingestemd met het verzoek van het Comité Feesttwaalfdaagse van de Stichting 650 jaar Edam-Volendam om de binnenstad van Edam af te sluiten voor alle motorvoertuigen in de periode van 19 juni t/m 1 juli 2007. De afsluitingen gelden telkens voor een beperkt aantal uren.

De toegangswegen tot de oude stad die worden afgesloten zijn: Matthijs Tinxgracht aan de noordzijde van de Noorderbrug, Groenland, Achterhaven donkere kant, Voorhaven beide kanten, Nieuwehaven, Kettingbrug, Baanstraat voorbij de Baandervesting, Volendammerpad/Gevangenpoortsteeg, Schepenmakersdijk en Trambrug.

Op de lichte kant van de Achterhaven wordt autoverkeer toegestaan tot en met het Jonkerlaantje. Voorbij deze kruising is gemotoriseerd verkeer niet toegestaan. Dit geldt tevens voor de brug over de Achterhaven ter hoogte van het Tuinierspad/Heerenstraat.

In het algemeen geldt dat gemotoriseerd verkeer toegestaan is van maandag t/m vrijdag tussen 00.00 en 16.00 uur en op zaterdag en zondag tussen 00.00 en 11.00 uur. Op de woensdagen 20 en 27 juni zijn de M. Tinxgracht, de Kaasmarkt en de Prinsenstraat al vanaf 08.00 uur afgesloten i.v.m. de kaasmarkten. De Eilandsgracht is van zondag 16 juni om 16.00 uur tot maandag 24 juni 12.00 uur afgesloten voor alle autoverkeer i.v.m. een Oud-Hollandse kermis, behoudens bevoorrading van ter plaatse gesitueerde bedrijven.

Tijdelijke parkeermogelijkheden

Voor de auto’s van bewoners/ondernemers die normaliter in het af te sluiten gebied worden geparkeerd, worden tijdelijke parkeerplaatsen gerealiseerd in het weiland ten noorden van de Lokkemientjesweg nabij het Groenland. Er zal daar ruimte worden gecreëerd voor plm. 700 auto’s. Daarnaast zijn er beperkte parkeermogelijkheden op de parkeerterreinen bij EVC en de bibliotheek.

Bezoekers aan Edam kunnen parkeren op het terrein langs de Singelweg, zoals te doen gebruikelijk tijdens de jaarlijkse kaasmarkten.
Provincie:
Tag(s):