maandag, 25. juni 2007 - 18:09

Biologische boerderij krijgt keurmerk

Noordlaren

Biologische boerderij “OORSPRONG� in Noordlaren zal zijn kwaliteitsproducten nu met het keurmerk Gegarandeerd Groningen produceren. Op vrijdagmiddag 29 juni 2007 om 15.00 uur wordt het Keurmerk Gegarandeerd Groningen tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de biologische boerderij “Oorsprong� in Noordlaren overhandigd aan Jelle Norder. Jelle zal het keurmerk ontvangen uit handen van de heer J. Niezen, wethouder van de gemeente Haren, die o.a. natuur, landschap en plattelandsbeleid in portefeuille heeft.

Vooraf aan de uitreiking gaan 2 klassen van de lagere school van Noordlaren om 13.30 het veld in voor een wedstrijd “veldboeket� samen stellen. Dit is wel het mooiste moment van het jaar, omdat nu de meeste bloemen bloeien en na de plukdag voor een veldboeket de grasoogst begint. Na de grasoogst met zijn vele soorten planten is het voor de koeien en schapen een smakelijk geheel geworden, waar ze heerlijk van kunnen smullen!

Boerderij “Oorsprong� ligt voor 100% in Groningen, en is een ecologische veehouderij, met koeien, varkens, schapen en kippen. Ze verwerken zelf het vlees tot producten die met smaak in elke maaltijd verwerkt kunnen worden. De smaak van Zuidlaardermeervlees is zo goed vanwege het kruidenrijke en gevarieerde voedsel wat de dieren tot zich nemen.

De koeien en schapen leven in terreinen met bos, moeras en weide. Hun groei is langzaam en constant. Dat geldt ook voor de verwerking van het vlees. Het maken van hammen en andere vleeswaren vindt plaats zonder de gebruikelijke hulpstoffen als kleurstof, smaakversterkers, conserveringsmiddelen.

Echte Groninger kwaliteitsproducten verdienen het om (h)erkend te worden. Deze producten worden geleverd door Groninger ondernemers en bestaan voor het grootste deel uit Groninger ingrediënten. Ze zijn door de stichting Keurmerk Streekproducten Groningen onderscheiden met het keurmerk Gegarandeerd Groningen (GG).
Provincie:
Tag(s):