maandag, 10. september 2007 - 9:41

Biologische Oogstweek biedt vele menu's aan in hele provincie

De Biologische Oogstweek is dit jaar van zaterdag 15 tot en met zondag 23 september. Populaire onderdelen zijn de Culinaire Karavaan en de Bioboot. Ongeveer honderd Noord-Hollandse restaurants doen mee met een speciaal biologisch Oogstweekmenu.

De provincie Noord-Holland is een voortrekker op het gebied van biologische land- en tuinbouw. Ongeveer 150 biologische boeren en boerinnen hebben alleen in deze provincie een groeiend aantal consumenten weten te bereiken.

Vorig jaar gaven die consumenten een kleine tien procent meer uit aan biologische producten dan het jaar ervoor en die stijgende lijn wordt dit jaar voortgezet. De jaarlijkse Zaaiweken in het voorjaar en de Oogstweken in het najaar hebben daar zeker een steentje aan bijgedragen.

Tijdens de Oogstweek kan er gratis geproefd worden bij de mobiele kookstudio van de Culinaire Karavaan. De rondreis door Noord-Holland start op de Noordermarkt in Amsterdam op 15 september en doet daarna Purmerend (19/9), Hoorn (21/9), Zaandam (22/9) en Hoofddorp (23/9) aan. Verder worden de gratis bio-hapjes op donderdag 20 september uitgereikt aan NS-reizigers op het traject Den Helder-Amsterdam.

Op de Bioboot, die vaart op (schoon) aardgas, kan tijdens de Oogstweek een speciaal biologisch menu besteld worden terwijl de boot een tocht maakt door de Amsterdamse grachten. Ook honderd Noord-Hollandse restaurants spelen in op de Biologische Oogstweek met aangepaste menu’s. Verder zijn er proeverijen en acties in supermarkten en natuurvoedingswinkels.
Provincie:
Tag(s):