donderdag, 14. juni 2007 - 17:18

BKB gaat afvalverbrandings-installatie bouwen

Delfzijl

BKB Aktiengesellschaft uit het Duitse Helmstedt (Nedersaksen) heeft van de provincie Groningen de Milieuvergunning en Wwh/Wvo-vergunning gekregen voor de bouw en exploitatie van een afvalverbrandingsinstallatie voor industrieel en huishoudelijk afval in het industriegebied Oosterhorn in Delfzijl.

De capaciteit van de afvalverbrandings-installatie bedraagt bij een stookvermogen van 117 MW ongeveer 275.000 ton per jaar. Hiermee kan zo'n 10 MW stroom en 85 MW processtoom aan de industriële bedrijven bij de vestigingsplaats worden geleverd. BKB investeert 130 miljoen euro in de nieuwe afvalverbrandings-installatie.

Met de komst van de installatie zullen 50 arbeidsplaatsen, voor de exploitatie van de installatie zelf, en daarnaast nog zo'n 100 indirecte arbeidsplaatsen ontstaan. En dit niet alleen op korte termijn voor de bouw van de installatie, maar ook op lange termijn, bijvoorbeeld in de logistiek en voor de doorlopende onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

Als de bouwvergunning door de gemeente Delfzijl is verleend – wat tegen eind augustus 2007 wordt verwacht – kan volgens Dr. Roland Scharf, technisch directeur van BKB, in september 2007 met de bouw van de installatie worden begonnen. De inbedrijfstelling is dan voor eind 2009 gepland.

BKB Aktiengesellschaft is als bedrijf gespecialiseerd in de thermische verwerking van afval. In het marktsegment van de afvalverbranding is BKB in Duitsland marktleider.
Provincie:
Tag(s):