vrijdag, 11. mei 2007 - 13:09

'Blijf Positief'

’s-Hertogenbosch

Lang niet iedereen heeft zijn financiën op orde. Steeds meer mensen komen maandelijks geld te kort en vullen het gat op met een lening. Dat geldt niet alleen voor de lage inkomens. Ook mensen met een goed salaris staan steeds vaker rood. Bijvoorbeeld door onverwachte gebeurtenissen, ontslag of simpelweg door meer uit te geven dan er binnenkomt. Veel mensen onderschatten de risico’s van lenen.

Daarom is het ministerie van SZW de campagne "Blijf Positief" gestart. De campagne is bedoeld om mensen wakker te schudden en ze te waarschuwen tegen de verleidingen van lenen. Maar ook om te wijzen op het uitgavenpatroon.

De campagne is bedoeld om mensen weerbaar te maken tegen verleidingen die niet binnen hun budget vallen. "Blijf Positief" verwijst niet alleen naar een positief banksaldo, maar is ook bedoeld als hart onder de riem voor mensen in een problematische schuldensituatie. Er is namelijk hulp en de campagne wijst iedereen de weg via Blijf Positief. Op de website kan men een test doen om te zien hoe men met zijn geld omgaat.
Provincie:
Tag(s):