dinsdag, 9. oktober 2007 - 14:10

Blik langs de weg weg

Scheemda

In het Groningse plaatsje Scheemda dreigen gevaarlijke verkeerssituaties te ontstaan nu metaaldieven hun grenzen van koper naar metalen verkeersborden hebben verlegd.

Sinds begin 2007 is het dorp stelselmatig 80 verkeersborden kwijtgeraakt die een schadepost van ongeveer 30.000 euro met zich meebrengt. Aldus een woordvoerder van de gemeente.

De diefstal vindt veelal plaats in het buitengebied. De gemeente spreekt haar zorg uit vanwege de verkeersveiligheid. ‘Wanneer er geen verkeersborden voor bochten, kruisingen, spoorwegovergangen staan e.d. kan dit buitengewoon gevaarlijke situaties opleveren voor weggebruikers. Het vermoeden bestaat, dat de borden ten gelde worden gemaakt vanwege de hoge oud-ijzer en aluminiumprijzen’.

Voor de gemeente is dit een behoorlijke schadepost omdat voor een gemiddeld verkeersbord inclusief het monteren al gauw € 130,- moet worden betaald. De afdeling Gemeentewerken probeert om zo snel als mogelijk weer nieuwe bebording terug te plaatsen, maar soms is dit onmogelijk omdat er vaak levertijden van 6 tot 7 weken op verkeersborden zit.

Inmiddels is er aangifte gedaan bij de politie over de gestolen bebording. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):