dinsdag, 11. december 2007 - 11:03

Blikschade? Zoek een parkeerplaats op!

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat en Leo de Boer, directeur van het Verbond van Verzekeraars, hebben op maandag 10 december het startsein gegeven voor de campagne “Blikschade? Zoek een parkeerplaats op!�. Deze campagne spoort automobilisten aan om na een lichte aanrijding op de snelweg de rijbaan zo snel mogelijk vrij te maken en op een veilige parkeerplaats de schadeformulieren in te vullen.

Op de Nederlandse snelwegen vinden per jaar ongeveer 25.000 aanrijdingen plaats. Meestal betreft het alleen blikschade en vaak kunnen de betrokken voertuigen nog wel rijden. Toch blijven de ‘botspartners’ in veel gevallen op de rijbaan staan om de schadeformulieren in te vullen of om op de politie te wachten. Dat veroorzaakt of verergert files en verhoogt het risico op vervolgaanrijdingen.

Wanneer er geen gewonden zijn en de auto’s kunnen nog rijden, is het verstandig dat de partijen na kort overleg ter plekke zo snel mogelijk samen doorrijden. Op een parkeerplaats, tankstation, of een andere rustige plaats kunnen ze dan de schadeformulieren invullen. Hiermee voorkomen zij onnodige vertraging voor het overige verkeer en bovendien is het veiliger voor iedereen.
Provincie:
Tag(s):