vrijdag, 23. november 2007 - 23:25

Bloedeloos gelijkspel in Breda

(Elfvoetbal) Roda JC heeft vrijdagavond een punt behaald in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De Limburgers en de Bredanaren waren in een draak van een wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar beiden wist het net niet te vinden. Het meeste balbezit was voor de thuisploeg, maar grote kansen bleven uit.

NAC Breda begon goed aan het duel. De formatie van Ernie Brandts drukte Roda JC ver terug en de Limburgers hadden moeite om van de eigen helft af te komen. In de derde minuut werd NAC Breda dan ook gevaarlijk voor het doel van de Limburgers. Na goed voorbereidend werk van de smaakmaker van de Bredanaren, Ahmad Ammi, kwam Rogier Molhoek in balbezit. De AZ-huurling schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op doel, maar zag zijn schot hoog over gaan.

Na de mogelijkheid voor NAC Breda speelde het duel zich af rond de middenlijn. Roda JC zakte ver in en loerde op de counter. De ploeg van Ernie Brandts was niet bij machten om de hoeveelheid balbezit om te zetten in kansen. De verdediging van Roda JC stond goed met als uitblinker Pa-Modou Kah, die zijn directe tegenstander Matthew Amoah de hele wedstrijd in zijn zak had.

Een spaarzame counter van Roda JC leidde tot de grootste mogelijkheid van de wedstrijd. Davy de Fauw speelt Andres Oper aan in het strafschopgebied. De spits uit Estland haalt in één keer uit, maar NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar kon redding brengen, waardoor de ploegen met de ‘brilstand’ de rust in gingen.

NAC Breda mocht ook in de tweede helft het spel maken van Roda JC. De Bredanaren kregen met het inbrengen van Joonas Kolkka voor de tegenvallende Anthony Lurling meer grip op de wedstrijd. De Bredanaren creëerden een aantal mogelijkheden, maar Roda JC-doelman Castro hoefde zich niet één maal overmatig in te spannen.

Zowel NAC Breda als Roda JC gingen naarmate de wedstrijd vorderde steeds voorzichtiger voetballen. Niet verliezen leek de grootste zorg te zijn voor beide ploegen, wat het schouwspel niet beter maakte voor de aanwezige toeschouwers. De aanvallers van beide ploegen waren niet opgewassen tegen hun directe verdedigers en konden geen potten breken. De eindstand van 0-0 was dan ook een terechte weergave van de wedstrijd.