vrijdag, 28. september 2007 - 9:16

BMWs van de toekomst in Amsterdam

Rijswijk

Van 1 tot 5 oktober zullen in Amsterdam enkele bijzondere BMWs te bewonderen zijn. Bij de Rembrandt Tower is de nieuwe BMW X6 hybride concept car te zien en door de stad zal een vloot van maar liefst acht BMW 7 Series op waterstof rondrijden. Dit alles in het kader van een presentatie van de complete energiestrategie van BMW.

Op 3 oktober de autofabrikant de eerste BMWs met groen energielabel A, de eerste BMW Hybride (concept car) en de BMW Hydrogen 7, de eerste in serie geproduceerde limousine op waterstof, aan de media gepresenteerd worden. De luxe BMW Hydrogen 7 wordt aangedreven door een twaalfcilinder verbrandingsmotor op waterstof. Hierdoor kan uiterst comfortabel door de stad worden gereden terwijl uit de uitlaat slecht waterdamp komt. Deze unieke ervaring wordt mede mogelijk gemaakt door het Vervoersbedrijf van Amsterdam (GVB). In Amsterdam rijden al vier jaar lang drie stadsbussen op waterstof rond. Het GVB in Amsterdam startte hiermee in 2003 in het kader van een test voor het Europese project Clean Urban Transport for Europe (CUTE).

BMW bespaart op brandstof en uitstoot en verbetert de rijprestaties met het innovatiepakket EfficientDynamics. De brede inzet van EfficientDynamics zorgt ervoor dat BMW vanaf nu beschikt over maar liefst 123 groene energielabels, waarvan 22 in de meest gunstige A-categorie vallen. Deze categorie is alleen weggelegd voor auto’s die meer dan 20% zuiniger zijn dan gemiddeld. Hiermee beschikt sinds deze maand 75% van de nieuw in Nederland verkochte BMW’s over een groen energielabel.

Door de EfficientDynamics technieken standaard op de meeste modellen te leveren, biedt BMW het meest uitgebreide pakket aan maatregelen ter reductie van verbruik en uitstoot van de gehele auto-industrie.
Categorie:
Tag(s):