maandag, 17. december 2007 - 11:38

BN-ers wensen iedereen fijne feestdagen vanaf verlichte praalwagens

Almere

Stadshart Almere ontvangt voor het eerst in Nederland de SBS6 Kerstparade. Op zaterdagmiddag 22 december om 17.00 uur trekt een sprookjesachtige stoet van prachtig verlichte praalwagens door het Stadshart Almere.

Naast de praalwagens wordt de stoet begeleid door dansers, mensen van het straattheater en diverse muzikanten die natuurlijk voor de kerstklanken zorgen. Rob Geus (De Smaakpolitie), Hans Kraay jr. (SBS 6 sport), Henkjan Smits (Het Beste Idee van Nederland/So You Wannabe A Popstar) en weerman Piet Paulusma zijn enkele van de presentatoren die mee zullen rijden op de wagens om het publiek gezellige feestdagen toe te wensen. Ook de deelnemers aan Sterren Dansen op het IJs en So You Wannabe A Popstar zijn op deze bijzondere middag van de partij. Een impressie van de parade wordt 's avonds uitgezonden tijdens de finale van Sterren Dansen op het IJs.

De Kerstparade is al zes jaar een groot succes in Belgische steden als Antwerpen, Brugge, Luik en Gent en zorgt voor het ultieme kerstgevoel voor alle toeschouwers. Tienduizenden mensen komen jaarlijks af op de prachtige stoet van verlichte praalwagens die zich langzaam door het centrum van de stad voortbeweegt. De praalwagens zijn stuk voor stuk meters hoog en beelden ieder voor zich een ander thema uit. Zo is er een metershoge kerstman, een bijna 30 meter lange kersttrein met wagons, een bijzondere arrenslee, dansende sneeuwpoppen en een grote champagnefles.

De SBS 6 Kerstparade zal zaterdag 22 december vanaf 17.00 uur vertrekken vanaf het Theater- en Kunstencentrum De Kunstlinie op Esplanade en rijdt dan via de Citadel over de Grote Markt. De parade slaat dan rechtsaf via de Schoutstraat en Metropolestraat om vervolgens weer rechtsaf de Stationsstraat in te rijden. Dan steken de praalwagens het Stadhuisplein over om dan via De Diagonaal te eindigen op Esplanade.
Provincie:
Tag(s):