dinsdag, 8. mei 2007 - 6:36

Boeken-, rommel- en bloemenmarkt voor weeskinderen

Middelburg

In en rondom de Ontmoetingskerk in Middelburg wordt zaterdag 12 mei een actiedag georganiseerd waarvan de opbrengst naar straat- en weeskinderen in Kenya gaat. Van 9.30 tot 14.30 uur is er een boekenmarkt, met veel theologische boeken, een uitgebreide rommelmarkt en een bloemenmarkt met voorjaarsplanten en creatieve bloemstukken.

Naast de markten zijn er verder allerlei lekkernijen te koop en worden er kinderspelen en een kinderworkshop georganiseerd. Ook is er een informatiestand over het project in Kenya aanwezig.

De toename van de dak- en thuisloze vrouwen en (straat-) kinderen in Eldoret, Kenya is een groot sociaal probleem. Kinderen en vrouwen hebben te maken met ondervoeding en ziekte en worden uitgebuit en gediscrimineerd. Criminaliteit, prostitutie, HIV/Aids en SOA’s zijn aan de orde van de dag.

De zustergemeente Ushirika in Eldoret van de Wijkgemeente de Ontmoeting zorgt voor voedsel, onderdak, onderwijs, medische zorg en integratie in de samenleving en zoekt contact met familie van deze kinderen. Door middel van de actiedag hoopt de wijkgemeente veel geld op te halen voor de straat- en weeskinderen in Eldoret.

De wijkgemeente de Ontmoeting heeft de afgelopen jaren verschillende projecten ondersteund in Kenya en ook dit jaar is het gemeenteproject ‘bouwstenen voor kenya’. De zustergemeente Ushirika in Eldoret gaat dankzij de hulp uit Nederland steeds meer een plaats innemen in de samenleving daar. Zowel de gemeente in Middelburg als de gemeente in Eldoret wil zich inzetten voor mensen in nood om met woorden en daden en met tijd en geld te investeren in deze projecten.
Provincie:
Tag(s):