maandag, 27. augustus 2007 - 8:09

Boekpresentatie over 130 jaar locomotieven-loods

Nieuweschans

Een paar jaar geleden werd de loods nog met sloop bedreigd. Sinds de restauratie in 2003 staat in Nieuweschans dit laatste architectonische pronkjuweel van de Nederlandse Spoorwegen een "culturele pleisterplaats" te zijn.

Dankzij de reddingsactie van de gemeente Reiderland, die de locomotievenloods in 1996 het predikaat 'industrieel monument' wist te geven en de restauratie in 2003 door de Stichting DBF wordt de hele maand september het 130-jarig bestaan van de loods gevierd. Na de restauratie werd in 2004 in een deel van de loods een horeca-voorziening gevestigd, nu beter bekend onder de naam De Oude Remise.

Samen met de Stichting Bruisend Bad Nieuweschans werd een boek samengesteld en geschreven, én in eigen beheer uitgegeven. "130 jaar Locomotievenloods in Nieuwe Schans - de geschiedenis van een gebouw". Op 8 september om 10.00 uur a.s. wordt het boek gepresenteerd. Burgemeester Lo van Kats van de Gemeente Reiderland zal namens CvK Max van den Berg het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen.

De boekpresentatie is tevens de opening van twee dagen ( 8 en 9 september) vol stoom in en rondom De Oude Remise én de opening van de gelijknamige expositie die tot eind september te bekijken is.
0-jarig bestaan van de loods gevierd.
Provincie:
Tag(s):