vrijdag, 30. november 2007 - 8:57

Boerderij verloren gegaan door grote brand

Goor

De brandweer van Goor werd donderdagavond gealarmeerd voor een brand in een woonboerderij aan de Klemmerweg te Markelo. Omdat het onduidelijk was of er nog personen in de woning aanwezig waren werd het sein middelbrand gegegeven waarop een tweede tankautospuit is gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het dak. Vanwege de ligging van de woning, in het buitengebied, zijn naast twee tankautospuiten 3 watercontainers en groot watertransport ingezet.

Een melkrijder die langs de woning reed ontdekte de brand in de woning en alarmeerde de brandweer. In de woonboerderij woonde een gezin van 6 personen. Omdat het onduidelijk was of deze personen nog in de woning aanwezig waren alarmeerde de meldkamer van de brandweer direct twee tankautospuiten. Bij het ter plaatse komen van de brandweer kwam het gezin zelf ook net thuis van een bezoek aan familie. Er bevonden zich verder geen personen en geen dieren in de brandende woonboerderij.

Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand en kon de boerderij als verloren worden beschouwd. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen varkensstal. De brandweer heeft twee tankautospuiten, 3 watercontainers en groot watertransport ingezet om de brand te bestrijden. De brandweer is uren bezig geweest met nablussingswerkzaamheden.

De woonboerderij is volledig uitgebrand en onbewoonbaar. Bewoners zijn opgevangen door familie en buren. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De oorzaak van de brand is onbekend.
Provincie:
Tag(s):