maandag, 29. oktober 2007 - 12:05

Bolsward wordt gesloopt door jouw stapmaat?

Bolsward

De politie in Bolsward gaat samen met de gemeente in actie met de stichting Meld Misdaad Anoniem, kortweg M. Het groeiende aantal vernielingen en de klachten van de inwoners waren aanleiding om de aanpak van vandalisme en uitgaansproblemen een extra impuls te geven. Vrijdag 26 oktober is het project "Hou Het Heel" van start gegaan.

De vernielingen in Bolsward zijn ten opzichte van vorig jaar gestegen met zo’n 50%. Uitschieter was wel de vernieling in het nieuwe gemeenschapsgebouw ’t Keerpunt eind augustus. Door het opendraaien van brandslangen en kranen werd het hele gebouw onder water gezet en voor tienduizenden euro’s aan schade aangericht.

Ook de inwoners van Bolsward hebben laten weten het zat te zijn. Toch komt er maar weinig informatie bij de politie binnen. Geregeld worden er verdachten gepakt en zaken tot klaarheid gebracht maar veel vernielingen blijven onopgelost. 'Heel onbevredigend'zegt een politie woordvoerder, ' temeer omdat er ongetwijfeld een hoop informatie onder de bevolking zit en helaas blijft.'

Doel van het project is om aan de ene kant informatie binnen te krijgen om dader(tje)s achterover te trekken. Aan de andere kant willen we een signaal aan de Bolswarder bevolking geven dat de politie al die vernielingen en meldingen erg serieus neemt en er daarom samen met hen iets aan wil doen. Derde winstpunt is dat ook de (potentiële) daders weten dat de pakkans groter wordt. Mogelijk worden er door het project van MMA al spontaan minder vernielingen gepleegd. De actie loopt tot 30 november.
Provincie:
Tag(s):