dinsdag, 6. november 2007 - 8:56

Bonden en Unilever bereiken accoord

Loosdrecht

Bij voedingsconcern Unilever is afgelopen nacht een resultaat bereikt over een nieuwe cao en over een sociaal plan voor de drie vestigingen die volgend jaar dichtgaan. CNV-onderhandelaar Frans van de Veen is tevreden. 'We voeren al sinds 11 oktober actie. Gelukkig ligt er nu, na lang overleg, een goed resultaat en kunnen de mensen weer aan het werk.'

Voor de 474 werknemers die hun baan kwijtraken in Vlaardingen, Delft en Loosdrecht is een goed vangnet afgesproken, zegt Van de Veen. De vertrekvergoeding is gebaseerd op de kantonrechtersformule, waarin het aantal dienstjaren meeweegt. "Daarnaast stelt Unilever een pot van 25 miljoen euro beschikbaar voor aanvullingen hierop. Dat kunnen we besteden aan de werknemers die het hardste nodig hebben."

Voor de werknemers van de andere drie Unilever-vestigingen (in Oss, Hellendoorn en Rotterdam) is voor de productiemedewerkers een werkgarantie afgesproken tot 2011. Bij de groep 'indirecte' werknemers (zoals stafpersoneel) verdwijnen mogelijk wel banen, maar dat zal in nauw overleg gebeuren met de medezeggenschapsorganen.

De CNV-onderhandelaar is ook tevreden over het vannacht bereikte cao-akkoord, dat van toepassing is op circa 3.000 werknemers. Gedurende de looptijd van de cao (van 1 mei 2007 tot 1 maart 2009) krijgen de werknemers een loonsverhoging van in totaal 6,5 procent.
Provincie:
Tag(s):