vrijdag, 23. februari 2007 - 20:35

Bonus topman zet kwaad bloed

Amsterdam

De bestuursvoorzitter van het voedingsmiddelenconcern Numico, Jan Bennink, krijgt dit jaar een beloning van naar schatting veertien miljoen euro. Bennink is in 2001 aangetreden bij Numico toen dat bedrijf in grote problemen verkeerde. Onder zijn leiding is het concern weer een goed draaiend bedrijf geworden.

Vorig jaar is er veel te doen geweest over het salaris van bestuurders van energiebedrijven en - iets langer geleden - over het salaris van de directeur van de Nederlandse Hartstichting.

Driekwart van de Nederlanders (76%) maakt zich kwaad over de hoogte van de beloningen die topbestuurders ontvangen. De hoge beloningen zetten vooral kwaad bloed bij de oudere Nederlanders (55+; 84%). Jongere Nederlanders hebben iets minder moeite met een hoog salaris en een hoge bonus voor een topbestuurder, hoewel ook hier een meerderheid zich kwaad maakt (18-34; 64%).

Ongeveer vier op de vijf Nederlanders vinden dat de beloningen van topbestuurders op elkaar moeten worden afgestemd: 82 procent onderschrijft de stelling dat de hoogte van de beloning voor topbestuurders in verhouding moet staan met de beloningen van andere topbestuurders. Eenzelfde aandeel is van mening dat de beloning in een goede verhouding moet staan met de beloning van andere werknemers in het bedrijf (81%). Logisch dan ook dat een meerderheid van de Nederlanders vindt dat, wanneer topbestuurders een hoge beloning krijgen, de werknemers van het bedrijf hier ook van moeten profiteren (91%). Het zijn vooral de jongeren die deze mening zijn toegedaan (18-34; 95%).

Valt de hoge beloning voor de Numico-topman dan helemaal niet goed te praten? Een beetje wellicht. Bijna twee op de vijf Nederlanders (38%) zijn het eens met de stelling dat topbestuurders een hoge beloning verdienen als zij hun bedrijf uit het slop hebben gehaald. Opvallend: mannen onderschrijven deze stelling in de helft van de gevallen (50%), vrouwen slechts in een kwart van de gevallen (26%). Jongeren vinden een hoge beloning in zo'n geval vaker te billijken (18-34; 44%) dan ouderen (55+; 30%).
Categorie:
Tag(s):