donderdag, 11. oktober 2007 - 16:54

Boogerd krijgt plaquette in gemeentegrot Valkenburg

Valkenburg

Met vier rondjes over ‘zijn’ Cauberg rijdt Michael Boogerd zijn afscheidswedstrijd op zondag 21 oktober. Nederlands beste wielrenner heeft zijn liefde voor Valkenburg nooit onder stoelen of banken geschoven en heeft daarom het Limburgse Mergelstadje uitgekozen om afscheid te nemen van het wielerpubliek. Deze liefde is overigens wederzijds. Daarom wil het gemeentebestuur van Valkenburg aan de Geul de wielrenner namens de Valkenburgse gemeenschap een plaquette aanbieden in de wielergalerij in de Gemeentegrot.

Michael Boogerd komt in de wielergalerij van de gemeentegrot naast een aantal andere wielerhelden te hangen waaronder Oscar Camenzind en Leontien van Moorsel, winnaars van de in 1998 in Valkenburg gehouden Wereldkampioenschappen en Gilles Delion, Tour de France etappewinnaar in 1992.

Voor de erewedstrijd in Valkenburg heeft Boogerd een twintigtal renners en prominenten uitgenodigd die hij in zijn carrière ook tegenkwam. Speciaal voor dit afscheid komen Paolo Bettini, Tom Boonen, Alex Zülle, Erik Dekker, Thomas Dekker, Frank en Andy Schleck, Erik Breukink en diverse andere toppers naar Valkenburg.
Provincie:
Tag(s):