maandag, 30. juli 2007 - 10:00

Boogerd zaterdag aanwezig bij Spektakel van Steenwijk

Steenwijk

Michael Boogerd zal zaterdagavond één van de smaakmakers zijn van het Spektakel van Steenwijk. In deze oudste profkoers van Noord-Nederland gaan ook Bram de Groot en Pieter Weening van start. Eerder al was de deelname zeker van nationaal kampioen Koos Moerenhout en de nummer twee, Sebastian Langeveld.

"We zijn dolblij met de komst van Boogerd, die eerst voor de Clasica San Sebastian was geselecteerd, maar nu toch ook bij ons afscheid van het wielerpubliek zal kunnen nemen", reageert organisator Henk Ymker. Boogerd eindigde als twaalfde in zijn twaalfde Tour de France, die door het ‘Drama Rasmussen’ voor de Rabobank en met name ook voor Boogerd in een anti-climax eindigde.

Afgelopen vrijdag ‘herpakte’ de door het wegsturen van de drager van de gele trui zwaar aangeslagen Boogerd zich door op kop te rijden en als vierde te eindigen en zaterdag voltooide hij op prima wijze de tijdrit. Op de Champs Elysees werd hij zondagmiddag door echtgenote Nerena en zoontje Mikai begroet.

Een sterke afvaardiging dus van de Rabobank. Voor de veertigste keer staat het wielerspektakel op de kalender en de organiserende Stichting Wielercomité Steenwijk is nog bezig met het completeren van het deelnemersveld.
Provincie:
Tag(s):