vrijdag, 15. juni 2007 - 15:03

Borselse burgers laten geld op de plank liggen

Borsele

De gemeente Borsele wil niet dat haar inwoners geld op de plank laten liggen, omdat veel inwoners dat geld namelijk goed kunnen gebruiken. De reden dat ze geen aanspraak maken op dat geld, is omdat ze vaak niet weten dat ze in aanmerking komen voor zogenaamde 'inkomensondersteunende maatregelen'.

Vaak weten de inwoners zelfs niet eens dat er maatregelen bestaan bij de gemeente, het rijk of andere instanties.De gemeente Borsele heeft daarom handige checklists ontwikkeld in een proefproject met de provincie Zeeland, Klaverblad, MEE Zeeland, Splinter en SMWO. Deze lijsten moeten inwoners helpen in een keer inzicht te krijgen in de inkomensondersteunende maatregelen die er zijn, bij de gemeente en bij andere instanties.

Om het informatiemiddel goed af te stemmen op de doelgroep, heeft de gemeente door het NIBUD onderzoek laten doen naar de (informatie)behoefte van de Borselse inwoners.

Het doel van het project is om door deze proef tot een informatiemethode te komen, die ook door andere gemeenten gebruikt kan worden.
Provincie:
Tag(s):