maandag, 29. oktober 2007 - 19:43

Bossche Opera brengt Giovanna d'Arco (Verdi)

Den Bosch

Onder de bezielende leiding van vaste dirigent Ad Broeksteeg en geïnspireerd door de vernieuwende regisseur Peter Jonckheer brengt de Vereniging Bossche Opera van 30 oktober tot en met 1 november Giovanna d ‘Arco van Giuseppe Verdi (1813-1901) in het Theater aan de Parade in Den Bosch. Deze opera wordt gebracht in een tijdloze, fantasievolle enscenering, die voor de kijker/luisteraar een wel zeer boeiende avond gaat opleveren.

Verdi is een operacomponist die, ook van een niet overtuigend libretto, in een korte tijd, fantastische muziek weet te maken. Zijn de personages van de librettist Solera welhaast twee-dimensionale poppen, Verdi maakt er door zijn muziek levensechte operasterren van. Het vele en zeer afwisselende koorwerk maakt Verdi’s Giovanna d’Arco uitermate geschikt voor de amateurvereniging VBO en het is dan ook daarom dat de vereniging Bossche Opera (VBO), in samenspraak met haar muzikaalleider en haar muziekcommissie, Giovanna d’Arco op het repertoire heeft geplaatst.

Het productieteam en het artistieke team van de VBO hebben er, tezamen met het Opera Begeleidings Orkest, met de solisten en met de koorleden alles aan gedaan om een prachtige voorstelling op de planken te zetten. Meerdere dames van de Vereniging staken de spelers in een fraai kostuum.

De befaamde nederlandse diva Charlotte Margiono, mezzo-sopraan coacht de hoofdrolvertolkster Karin van Arkel en was aanwezig tijdens de voor-generalerepetitie zaterdag 27 oktober j.l..

Charlotte was verrast door de grote kwaliteit van de solisten en van het koor. Een opsteker dus voor de Vereniging Bossche Opera die het aan durft deze nogal onbekende opera van G.Verdi, in 30 jaar tijd niet meer in de Benelux, scenisch, door enig professioneel operagezelschap uitgevoerd, op de planken te zetten in de schouwburg van de Brabantse hoofdstad!
Provincie:
Tag(s):