zondag, 23. december 2007 - 12:43

Botsingen door gladheid

Noordoostpolder

Vermoedelijk door ijzelvorming heeft het verkeer in Flevoland zondagochtend 23 december te kampen gehad met overlast en hinder op de weg. Voor zover bekend vond in de Noordoostpolder een aantal aanrijdingen plaats, waarbij er alleen sprake was van materiële schade.

Op de A6 hadden kort na elkaar twee botsingen plaats, in beide gevallen bleek er nog niet gestrooid te zijn. De politie adviseert in alle gevallen - gestrooid of niet - de snelheid aan te passen aan de weersomstandigheden en zich te (laten) informeren over de actuele situatie op de weg, voordat men vertrekt.

Tussen Urk en Emmeloord op de A6 vond rond half zes de eerste aanrijding plaats. Een 28-jarige man uit Leeuwarden wilde een man van 24 jaar uit Heerenveen inhalen. Toen hij op de linkerrijstrook reed, raakte hij in een slip en botste tegen de vangrail. De Heerenvener moest voor hem uitwijken, kon vervolgens zijn auto ook niet onder controle houden en raakte daardoor ook de vangrail. Er vielen geen gewonden, wel moesten de twee auto's worden afgesleept.

Nog geen half uur later, raakte een vrouw uit Groningen van 22 jaar in een slip, iets verder dan bovenstaand ongeval had plaatsgevonden. Ook dit had als oorzaak de gladheid, hoewel de vrouw haar snelheid al had aangepast, vanwege de omstandigheden. Zij botste tegen de vangrail, waardoor haar wagen total loss raakte. De vrouw raakte niet gewond.

In Rutten op de Gemaalweg ging een 45-jarige Urker onderuit met zijn auto. In de bocht raakte hij in de slip en belandde uiteindelijk in de sloot. Zijn wagen vloog over de kop, maar de man raakte niet gewond. De politie heeft vervolgens actie ondernomen, om daar extra te laten strooien.
Provincie:
Tag(s):