maandag, 13. augustus 2007 - 9:38

Bourdais wint, Doornbos botst met teamgenoot

De tiende race van het seizoen op het circuit van Road America is een prooi geworden voor Sebastien Bourdais. De Fransman domineerde het hele weekend en verloor alleen even de leiding om een pitstop te maken. In de kwalificatie was de in 2008 voor Scuderia Toro Rosso in de Formule 1 racende Bourdais zelfs imponerend. Hij trainde pole position en was 1,6 seconde sneller dan de man op de tweede plek.

Achter hem startten titelconcurrenten Will Power en Robert Doornbos. Het geluk was nu echter eens met Bourdais, want zijn rivalen werden geplaagd door pech. Power begon als tweede, maar zakte na een slechte start al terug naar de vijfde plek. Tot overmaat van ramp kreeg de auto van de Australiër technische problemen en moest hij de strijd staken.

Doornbos haalde wel de finish, maar slechts als veertiende. De Nederlander reed vanaf de start op een tweede plek, maar in zijn tweede stint ging het tempo naar beneden. Teamgenoot Dan Clarke haalde Doornbos in, waarna de Nederlander zijn collega bij Minardi Team USA weer terug wilde pakken. Hij verslikte zich echter bij het aanremmen en reed zijn voorvleugel stuk op de achterkant van Clarke. Bovendien was de voorwielophanging verbogen en dat moest gerepareerd worden in de pitstraat. Geen glansrol dit keer voor Doornbos, nu kreeg Clarke alle lof. De Engelsman werd namelijk knap tweede, voor Graham Rahal.
Categorie:
Tag(s):