donderdag, 30. augustus 2007 - 19:47

Bouw nieuwe kades Den Helder van start gegaan

Den Helder

Het eerste begin van de damwand voor de verbreding van de Onderzeedienstkade is gemaakt. Donderdag 30 augustus liet de gemeente weten dat de werkzaamheden zijn gestart.

Hoofdaannemer Ballast Nedam Infra Noord West is in de Helderse buitenhaven gestart met het slaan van de damwand voor de verbreding van de Onderzeedienstkade en een deel van de Visserijkade. Het werk maakt deel uit van het project Herinrichting Rijkszeehaven Den Helder, dat in totaal een investering vergt van ruim 13 miljoen euro. Van dit bedrag nemen de gemeente Den Helder en de Provincie Noord-Holland ieder de helft voor hun rekening.

Met de uitvoering van het project Herinrichting Rijkszeehaven Den Helder wordt ingespeeld op de groeiende vraag vanuit de offshore-industrie en de scheepvaartsector naar meer aanleg- en overslagvoorzieningen. Dit laatste wordt bereikt door zowel de Onderzeedienstkade als een deel van de Visserijkade tegelijkertijd te renoveren en verbreden.

Hierbij wordt het oppervlak van de Onderzeedienstkade bijna verdrievoudigd van 4.000 naar 11.500 vierkante meter. Deze kade wordt in totaal 270 meter lang. De Visserijkade, die over een lengte van 195 meter wordt gerenoveerd en verbreed, krijgt een oppervlak van 2.300 vierkante meter.

Het project Herinrichting Rijkszeehaven Den Helder moet juli 2008 zijn afgerond. Een maand later is Den Helder namelijk finishplaats voor de grote zeilmanifestatie ‘Tall Ships Race 2008’.
Provincie:
Tag(s):