vrijdag, 20. juli 2007 - 18:04

Bouwkraan valt om; twee gewonden

Horst

Op een bouwterrein aan de Groenewoudstraat in Horst is vrijdag aan het eind van de middag een bouwkraan omgevallen. Bij het ongeluk zijn twee medewerkers gewond geraakt. Het gaat om een 35-jarige en 41-jarige man uit Heythuysen, zo meldt de politie.

De 41-jarige man is met ernstig been- en mogelijk hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Het andere slachtoffer, de 35-jarige man, werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Venlo gebracht.

Het ongeluk gebeurde even voor half zes toen medewerkers bezig waren met werkzaamheden aan de kraan zelf. Een van hen bevond zich tijdens het ongeval in ieder geval bovenin de kraan. De kraan, die bijna dertig meter hoog was, viel door nog onbekende oorzaak om. Hulpdiensten werden direct gealarmeerd en ook een traumahelikopter kwam ter plaatse om medische hulp te verlenen.

Op het bouwterrein waren nog enkele andere medewerkers aanwezig die getuigen waren van het ongeval. Voor hen is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. De gemeente Horst aan de Maas organiseerde in het begin van de avond een bijeenkomst voor omwonenden.

De politie en Arbeidsinspectie hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het bedrijfsongeval.
Provincie:
Tag(s):