woensdag, 12. september 2007 - 17:49

Bouwvakkers gewond na instorten muren

Hendrik-Ido-Ambacht

Woensdagmiddag zijn in Hendrik-Ido-Ambacht bij een bedrijfsongeval drie bouwvakkers gewond geraakt toen zij, tijdens hun werkzaamheden in een appartementencomplex in aanbouw, werden bedolven onder twee muren die waren ingestort.

Het ongeval vond plaats rond 12.15-uur op de bovenste (zesde) verdieping van een complex aan de Rietlaan. Volgens getuigen had een hijskraan juist een betonnen plaat omhoog gehesen en op de bovenste verdieping neergezet. Op het moment dat deze plaat was losgekoppeld, brak deze doormidden, waarbij de brokstukken twee muren deden omvallen.

Deze muren kwam op de drie bouwvakkers terecht. Het gaat om een 58-jarige man uit Oss, een 50-jarige man uit Rosmalen en een 49-jarige man uit Lithoijen. De brandweer heeft met behulp van twee hoogwerkers de slachtoffers onder het puin vandaan gehaald.


De man uit Oss raakte korte tijd bekneld en is met inwendig letsel onder spoedbegeleiding van motoragenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De 50-jarige man liep rugletsel op en de 49-jarige een gebroken sleutelbeen en schouderblad. Zij werden eveneens geraakt, mar raakten niet bekneld en werden naar ziekenhuizen in Zwijndrecht en Dordrecht gebracht. Alle drie de slachtoffers waren aanspreekbaar.

Voor de bouwvakkers die getuige waren van het ongeval is Slachtofferhulp ingeschakeld. De Arbeidsinspectie is voor onderzoek naar het ongeval nog dezelfde dag ter plaatse gegaan. Ook de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is gewaarschuwd voor onderzoek. Deze gemeentelijke afdeling bekijkt of de bouwplaats na het ongeval nog veilig genoeg is om er te kunnen werken.
Provincie:
Tag(s):