donderdag, 30. augustus 2007 - 14:42

"Brabant" vooralsnog geen volkslied

Den Bosch

Brabant blijft zitten zonder volkslied. Tenminste als het aan het CDA en de SP ligt. De twee hebben de meeste zetels in de provinciale Staten. De partijen zeggen dat het lied "Brabant" van Guus Meeuwis niet goed genoeg is voor een volkslied hoewel ze het wel mooi vinden. Provinciale Staten mag er een uitspraak overdoen nadat het provinciebestuur de zaak naar Provinciale Staten had gestuurd.

Maandag zal het provinciebestuur een petitie in ontvangst nemen van de website BrabantvoorBrabant.nl, waar zo'n 15.000 mensen hun keuze voor het lied van Guus Meeuwis kenbaar hebben gemaakt.

Volgens de twee partijen CDA en SP kiest men toch voor de uitslag van een enquête van een half jaar geleden. Daarin werden Brabanders gevraagd wat zij vonden op de vraag of er een Brabants volklied moest worden verkozen. Van de ondervraagden koos 40% voor een lied, terwijl een andere 40% koos voor juist wel een lied. De andere 20% had geen mening.

Volgens een woordvoerder van de provincie is het daarmee nog geen gelopen race. De Statenvergadering moet nog worden gehouden en pas dan wordt de officiële uitslag bekend. Dat de twee grootste partijen nu al hun mening kenbaar hebben gemaakt, doet daar volgens de zegsman niets aan af.
Provincie:
Tag(s):