maandag, 27. augustus 2007 - 12:29

"Brabantse Dag" trekt 50.000 bezoekers

Heeze

Zo'n vijftigduizend betalende bezoekers zijn gisteren getuige geweest van de historische optocht van de vijftigste "Brabantse Dag" in Heeze.

Het cultuurfestival dat vijftien dagen duurt, met als hoogtepunt een unieke cultuurhistorische optocht had vanwege de vijftigste editie een hoogtepunt te pakken. Het gigantische bezoekersaantal was goed voor een record. Volgens het enthousiaste publiek was het niveau van de optocht van hoge kwaliteit. Zelf beter dan voorgaande jaren. Als winnaar van de publieks- alsmedel de juryprijs viel vriendenkring De Lambrekvrienden met hun verbeelding van het thema 'Volksvermakelijkheden uit 1975' in de hoofdprijs.

Als eregasten waren dit jaar Minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin en Commissaris van de Koningin Hanja Mai Weggen. Voor de leden van het Koninklijk Huis was het niet mogelijk op de uitnodiging in te gaan. Het jubilerende evenement bleek dit jaar niet te passen in de agenda van het Koningshuis. Voorzitter Frans Bakermans van de organiserende Stichting Brabantse Dag kijkt reeds vooruit. “Ze hebben geprobeerd te komen, maar het tijdstip kwam hen ongelukkig uit. Het Koninklijk Huis toont waardering voor ons evenement. We gaan er daarom vanuit dat ze ons in de toekomst bezoeken.�
Provincie:
Tag(s):