zondag, 21. oktober 2007 - 21:09

Brabantse derby krijgt geen winnaar

Het moeizaam draaiende Willem II ontving vandaag thuis provinciegenoot NAC Breda. De club ging na de korte onderbreking wegens het interlandweekeinde in de eerste helft gedreven op zoek gaan naar haar tweede seizoenzege.

Met de teruggekeerde Douglas die geblesseerd was aan zijn hamstring had de thuisploeg het meeste balbezit. Het elftal van trainer Dennis van Wijk kon echter niet verbergen dat het tekort komt in de eindpass en afwerking. Slechts vier keer wisten de Tilburgers te scoren, en ook vandaag kwam het niet verder dan enkele afstandschoten. Vooral Douglas kreeg mogelijkheden, maar hij miste de scherpte.

NAC Breda leunde achterover en loerde op de counter. Het kreeg enkele vrije trappen, maar stichtte hiermee geen gevaar. In de tweede helft stapte NAC met een andere gedachte het veld op, en ging het meer voor de winst. Het beheerste het eerste kwartier, en kreeg via een kopbal van Lurling een goede mogelijkheid om op een 0-1 voorsprong te komen. Lurling kopte naast. Aan de andere kant werd een buitenspeldoelpunt van Poepon afgekeurd.

Hierna doofde het vuur bij beide ploegen. In de eerste helft werd voor elke meter gestreden, Braamhaar hield het kort en gaf ruim dertig keer een vrije trap in deze periode. In de tweede helft betaalden de teams de prijs voor deze arbeid. Pas in de eindfase wist de thuisploeg nog een vat met extra energie te vinden, in de vorm van drie wissels. Dennis van Wijk had met het inbrengen van Niels Vorthoren enkele minuten voor tijd bijna de gouden wissel in zijn handen. In de laatste minuut kreeg het jonge talent een kans, maar op een afstand van slechts enkele meters lukte het hem niet Ten Rouwelaar te passeren. Het publiek moest genoegen nemen met een gelijkspel, en de gedachte dat de derbybeleving bij de spelers aanwezig was, maar de kracht om te scoren ontbrak.

NAC Breda staat er dankzij dit resultaat op de gedeelde vierde plaats nog steeds uitstekend voor in de competitie. Voor Willem II wordt de situatie zorgelijker. Het heeft in acht wedstrijden slechts zes punten verzameld.