zaterdag, 3. november 2007 - 21:51

Brand bij kanoverhuurbedrijf Stieltjeskanaal opgelost

Coevorden

De politie heeft met de aanhouding van twee jongens uit Coevorden van 17 en 20 jaar de brandstichting bij het kanoverhuurbedrijf aan het Stieltjeskanaal in Coevorden en een vernieling bij een tankstation in Coevorden opgelost. De brand woedde in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 augustus 2007. De geschatte schade van de brand bij het kanobedrijf en de vernielingen bij het tankstation bedraagt € 12.000,-.

Beide mannen zijn eind september aangehouden en hebben de brandstichting inmiddels bekend. Het is niet duidelijk waar de rode kano’s zijn gebleven die als vermist werden opgegeven, mogelijk zijn deze door de brand vernield.

De jongens verklaarden dat spanning en vooral verveling het motief voor de brand waren.

Omdat één van de verdachten minderjarig is, gaat hij naar het casusoverleg. Dit is een overleg tussen Justitie, de Raad van de Kinderbescherming, Jeugdreclassering en de Politie. In dit overleg wordt niet alleen gekeken naar alle politiecontacten van de minderjarige, maar ook die van zijn omgeving. "Gezamenlijk willen we een beter beeld van de jongere krijgen en dus kijken we ook naar de leefomstandigheden. Justitie zal uiteindelijk een straf uitspreken" aldus een politiewoordvoerder.
Provincie:
Tag(s):