vrijdag, 20. juli 2007 - 13:48

Brand bij zwembad in Gorinchem

Gorinchem

Donderdagavond heeft een brand gewoed in een zwembad aan de Bataafsekade in Gorinchem. Rond 22.15 uur ontdekte personeel rook in de machinekamer, waarna direct de nog aanwezige bezoekers werden verzocht het zwembad te verlaten.

Het zwembad sluit om 22.00 uur en op het moment van de ontdekking was nog een handvol gasten en personeelsleden aanwezig. Zij waren binnen een paar minuten veilig buiten. Er ontstond geen paniek en niemand raakte gewond. De plaats van de brandhaard bleek een oververhitte transformator die een kruipruimte stond opgesteld.

De hitte deed nabijgelegen kabels en pvc-buizen smelten met een forse rookontwikkeling tot gevolg. Doordat de brandweer moeite had de brandhaard te vinden en doordat in het zwembad gevaarlijke stoffen als chloor en zoutzuur lagen opgeslagen, werd opgeschaald tot grote brand en werd een Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer ingezet. Rond 02.00 uur was het brandje bestreden en het gevaar geweken. In het zwembad is via het interne ventilatiesysteem op een aantal plaatsen roet terechtgekomen. Dat moet worden schoongemaakt, waardoor het zwembad voor onbekende tijd gesloten blijft.
Provincie:
Tag(s):