zaterdag, 24. november 2007 - 16:49

Brand in appartementen-complex aangestoken

Hilversum

Uit onderzoek van de technische recherche is vast komen te staan dat de brand in de parkeergarage van een appartementencomplex aan de Schoolstraat die zaterdagmorgen 24 november in alle vroegte uitbrak, is aangestoken.

Gezien de ernst van de situatie heeft politie Gooi en Vechtstreek een rechercheteam van 18 mensen geformeerd om de brand te onderzoeken. Ook houdt politie Gooi en Vechtstreek verscherpt toezicht.

In een parkeergarage van een wooncomplex voor senioren, bestaande uit zestig appartementen, ontstond vanochtend brand. Een aantal auto’s vatte vlam. Door de brand ontstond er zware rookontwikkeling en het appartementencomplex is ontruimd. De bewoners kunnen de aankomende dagen niet terug naar hun huis.

Twee weken geleden, zondagochtend 11 november, werd in een parkeergarage van een appartementencomplex aan de Ruitersweg in Hilversum eveneens brand gesticht. Ook toen is door het snelle optreden van de hulpdiensten erger voorkomen. Of er een verband bestaat tussen beide branden, wordt onderzocht.
Provincie:
Tag(s):