zaterdag, 6. oktober 2007 - 21:52

Brand in evenementenhal Darling Market

Rijswijk

Zaterdagmiddag rond kwart voor drie is brand uitgebroken in een van de evenementenhallen van de Darling Market aan de Volmerlaan, gemeente Rijswijk. Niemand raakte daarbij gewond.

In de evenementenhal waren standwerkers bezig de laatste hand te leggen aan een dierenbenodighedenbeurs, die morgen van start gaat. In één van de stands is, door vermoedelijk een oververhitte elektriciteitskabel, brand uitgebroken. De brand is ontdekt door de brandmeldinstallatie en één van de medewerkers. De aanwezigen hebben meteen een bluspoging gedaan met de aanwezige blusmiddelen. Al gauw bleek de brand moeilijk te bestrijden, omdat deze achter decorstukken zat. Hierop zijn de medewerkers naar buiten gevlucht.

Bij aankomst van de Brandweer bleek de sprinklerinstallatie in werking te zijn getreden. De brand heeft daardoor geen kans gezien zich verder te ontwikkelen. Wel diende de Brandweer nog na te blussen vanwege de moeilijke bereikbaarheid achter de decorstukken. Hierdoor ontstond aanzienlijke rook- en waterschade aan de hal. De organisatie heeft meteen gereageerd en extra personeel opgeroepen om de hal weer rook- en watervrij te krijgen.

De dierenbenodighedenbeurs van morgenochtend gaat dan ook gewoon door. De bezoekers kunnen vanaf 10.00 uur terecht.
Provincie:
Tag(s):