woensdag, 24. oktober 2007 - 9:10

Brand in Haagse bovenwoning

Den Haag

Woensdagochtend heeft korte tijd brand gewoed in een woning aan de Edisonstraat (Regentessekwartier) in Den Haag. Hierbij is niemand gewond geraakt.

Toen een man rond kwart over zes de woning binnenkwam ontdekte deze rookontwikkeling. Hierop heeft hij direct de brandweer gealarmeerd. Verder was er niemand in de woning aanwezig.

Bij aankomst van de brandweer was er inmiddels sprake van een uitslaande brand op het dak boven de 2e etage aan de achterzijde van de woning. Alle personen uit de naastgelegen woningen stonden toen al ongedeerd buiten. De brand was na een half uur onder contole.
Twee aanwezige gasflessen in de woning konden tijdig worden veiliggesteld.

Het dak en de schoorsteen liepen brandschade op terwijl de rest van de woning rook- en roetschade opliep. De brand is vermoedelijk ontstaan door werkzaamheden in de woning die gisteren hebben plaatsgevonden.

Een naastgelegen woning waar niemand thuis was werd gecontroleerd op branddoorslag. Hier moest de voordeur worden geforceerd om binnen te komen.

De doorgang voor de tram van de HTM die door de Edisonstraat loopt is enige tijd geblokkeerd geweest in verband met het bluswerk. Rond half acht werd de stremming weer opgeheven.

De totale schade bedraagt enige tienduizenden euro’s.
Provincie:
Tag(s):