vrijdag, 16. november 2007 - 11:30

Brand in Haagse woning, drie gewonden

Den Haag

Vrijdagochtend, vijf over half zes, is brand uitgebroken in een woning aan de Damlaan in gemeente Leidschendam-Voorburg. Drie bewoners zijn voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

De brand werd door de bewoners zelf ontdekt. Na het horen van een klap schok het echtpaar wakker en ging de man op onderzoek uit. Aangekomen in de gang bleek deze inmiddels onder de rook te staan. Hierop is hij samen met de andere gezinsleden naar buiten gevlucht.

Na de brandweer te hebben gebeld is de man met een buurman nog terug gegaan om een bluspoging te ondernemen. Echter de rook was toen al zo dicht dat ze weer direct naar buiten moesten vluchten.

Bij aankomst van de Brandweer sloegen de vlammen uit de woonkamer,op de derde verdieping, naar buiten. Hierop is meteen een hoogwerker en een autospuit ingezet om de brand vanaf twee kanten te kunnen bestrijden. Ondertussen zijn alle overige woningen, twaalf in totaal, ontruimd door politie en brandweer samen. Het gezin liep tijdens het incident rookklachten op en is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek. De woonkamer brandde uiteindelijk helemaal uit. De rest van de woning liep behoorlijk wat rook- en roetschade op. De oorzaak van de brand is onbekend.
Provincie:
Tag(s):