zondag, 14. oktober 2007 - 10:03

Brand in Kindercentrum

Den Haag

Zaterdagmiddag rond 16.00 uur is door onbekende oorzaak brand ontstaan in kindercentrum Amina gelegen achter De la Reyschool aan De la Reyweg in Den Haag. Niemand raakte hierbij gewond. Dit heeft de brandweer bekengemaakt.

Omstreeks vier uur kreeg de alarmcentrale van de Brandweer Haaglanden meerdere meldingen binnen van omstanders die rook uit het dak van de school zagen komen. Bij aankomst van de brandweer bleek dat de brand niet in de school woedde maar in het achtergelegen Kindercentrum.

De uitslaande brand was voor de brandweer bereikbaar vanuit de Heilbronstraat. Hier vandaan kon door het inzetten van meerdere waterstralen brandoverslag naar het schoolgebouw worden voorkomen. De brand had zich genesteld in de dakconstructie van het kindercentrum.

Om de brand af te blussen heeft de brandweer gaten gemaakt in het dak. De brandweer zette voor het blussen van de brand twee blusvoertuigen, een hoogwerker en ondersteunende voertuigen in.

Het kindercentrum en het dak raakten door de brand zwaar beschadigd. De school staat in verbinding met het kindercentrum en heeft lichte rook en brandschade opgelopen. De brandweer schat de totale schade op ongeveer 100.000 euro.
Provincie:
Tag(s):