zondag, 24. juni 2007 - 20:16

Brand in oude ADO-stadion

In het voormalige stadion van ADO Den Haag, het Zuiderpark, is in de nacht van zaterdag op zondag brand uitgebroken De nok van de tribune, een ruimte van ongeveer vijf bij veertig meter, is afgebrand. Het gaat daarbij om alle stoeltjes en de daarboven gelegen ramen.

Een bruiloftsfeest, dat in de ondergelegen feestruimte aan de gang was, moest rond 2 uur in de nacht worden afgebroken. Niemand raakte gewond. Bij de oude Zuidtribune zijn, behalve de feestzaal, ook kantoorruimtes en de kleedkamers gevestigd. Het is de bedoeling dat de ADO-selectie daar ook komend seizoen nog trainingen zal uitvoeren.

Hoewel de oorzaak van de brand nog onbekend is, mag worden aangenomen dat het vuur is aangestoken. De huidige ADO-leiding, onder het bewind van president-commissaris Ruurd de Boer en directeur Piet van der Pol, proberen momenteel een toelatingsbeleid te implementeren dat er op neerkomt dat een groot deel van de ADO-aanhang het stadion niet meer inkomt. Protesten daartegen nemen hand over hand toe.
Categorie:
Tag(s):