woensdag, 3. oktober 2007 - 7:19

Brand in parkeergarage Den Haag

Den Haag

Dinsdagavond rond half zes is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een parkeergarage aan de Netscherstraat in Den Haag. De bovengelegen portiekwoningen zijn door de brandweer ontruimd. Hierbij raakte niemand gewond.

De brand is door onbekende oorzaak ontstaan in een geparkeerde auto in de garage die is gelegen onder woningen. Deze garage bevindt zich tussen de Netscherstraat en de Van der Meerstraat en heeft in beiden straten een toegang. Omstanders ontdekte de brand doordat zij zwarte rookontwikkelingen uit de ventilatieroosters van de parkeergarage zagen komen aan de zijde van de Netscherstraat.

Na aankomst heeft de brandweer, om de garage aan de zijnde van de Netscherstraat te kunnen betreden, de toegangsdeur van de garage opengebroken en de bovenliggende woningen ontruimd. Ongeveer tien bewoners kwamen hierdoor tijdelijk op straat te staan. Omdat aan de zijde aan de Van der Meerstraat ook rook uit de garage kwam ontstond er bij de bewoners lichte paniek.

Al snel werd duidelijk dat de brandende auto aan de zijde van de Netscherstraat stond en deze woningen door de brand niet werden bedreigd. De brandweer zette twee blusvoertuigen en ondersteunende voertuigen in om de autobrand te blussen. Een halfuur na de melding was de brand geblust en kon het sein “brand meester� worden gegeven.

De garage liep door de brand zware brand- en roetschade op. In de parkeergarage stond één personenauto die volledig is uitgebrand en als verloren kan worden beschouwd. Nadat de garage en de bovenliggende woningen waren gecontroleerd op aanwezigheid van koolmonoxide konden de bewoners weer terug naar hun eigen woning.

De schade aan de auto en aan het gebouw bedraagt circa 30.000 euro.
Provincie:
Tag(s):