dinsdag, 23. oktober 2007 - 7:21

Brand in winkelpand Den Haag

Den Haag

In de nacht van maandag op dinsdag heeft brand gewoed in een winkelpand aan de Zusterstraat hoek Loosduinsekade in Den Haag. Twee personen liepen rookklachten op.

Rond kwart over drie werd door passanten rookontwikkeling gemeld vanuit de toegangsdeur van de winkel. In het hoekpand is een in- en verkoophandel van tweede hands goederen gevestigd. Bij aankomst van de brandweer was zowel uit de winkel als ook het magazijn, die in verbinding staan met elkaar, forse rookontwikkeling waarneembaar.

Hierop is direct besloten een aantal woningen boven de brand te evacueren. In totaal werden ongeveer veertien bewoners in eerste instantie opgevangen in ambulances en later in een bus van vervoersbedrijf HTM. Twee personen werden gecontroleerd op rookklachten. Opname in een ziekenhuis bleek niet noodzakelijk.

Na een half uur was de brand onder controle. Hiervoor werden twee blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. In de winkel ontstond zware brand- en rookschade. De woningen daarboven zijn gecontroleerd op aanwezigheid van koolmonoxide en geventileerd. Deze zullen voor de bewoners in de loop van de nacht weer vrijgegeven worden. Van één woning is dit nog niet zeker vanwege de hoeveelheid roetschade.

De totale schade bedraagt enige tienduizenden euro’s.

De politie zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):