dinsdag, 4. september 2007 - 18:43

Brand legt voormalig schoolgebouw in de as

Veldhoven

Een zeer grote brand heeft afgelopen nacht een leegstaand schoolgebouw van het Sondervick College aan de Sterrenlaan in Veldhoven verwoest. Het vuur werd omstreeks 23.30uur ontdekt. De brandweer heeft met man en macht geprobeerd het vuur te bestrijden.

De brand trok veel bekijks. Vooral veel leerlingen van Sondervick stonden langs te kant de bluswerkzaamheden te aanschouwen. Volgens een van hen is de brand in de aula van de school begonnen.

Inmiddels heeft een gespecialiseerd bedrijf de omgeving onderzocht en heeft geconcludeerd dat er geen asbest is vrijgekomen bij de brand. Omdat dat aanvankelijk niet duidelijk was kregen het Maxima Medisch Centrum en verzorgingshuis Merefeld die in de rook lagen, het advies om ramen en deuren te sluiten. Over de oorzaak van de brand zegt brandweercommandant P. van Sambeeck brandstichting niet uit te kunnen sluiten. De overige panden van Sondervick die nu leegstaan worden per direct extra bewaakt.

Het gebouw stond op het punt om prooi van de slopershamer te worden. Op de plaats van het voormalige Sondervick College zal binnenkort de nieuwbouw starten voor De Abdijtuinen, een complex met zo'n 300 huur- en koopappartementen. De school is een paar weken geleden reeds verhuist naar de KempenCampus.
Provincie:
Tag(s):