woensdag, 18. juli 2007 - 20:50

Brand na 34 uur bedwongen

Wijk bij Duurstede

De brand bij Jacomij Metalen BV aan de Hoge Maat in Wijk bij Duurstede is bedwongen. Sinds woensdagmiddag 15.30 uur is er geen rookontwikkeling meer. Het brandafval is tot 18.00 uur vervoerd naar de Lage Weide in Utrecht, waar het in een schip later deze week wordt afgevoerd naar een verwerkingslocatie elders in het land. Dat betekent dat aan het begin van de avond nog stankhinder geconstateerd kon worden langs de vervoersroute van dit afval. Eerder is afval naar Amersfoort vervoerd, wat eveneens enige stankoverlast met zich meebracht.

De gemeente gaat donderdag kijken of de gemeentelijke zandbakken of andere speeltoestellen in het gebied waar de rook overheen is getrokken, moeten worden gereinigd. Dat wordt dan zo snel mogelijk gedaan. Bij zandbakken in tuinen waar zich een laag roet in bevindt, kan de toplaag weggeschept worden en in de kliko worden gedeponeerd. Bij verschillende speelterreinen in het rookgebied is geen verontreiniging geconstateerd.

Nog steeds geldt het advies fruit en groente van particulieren en fruitbedrijven die in de rookzone lagen, niet te eten in afwachting van het advies van het RIVM, dat monsters heeft genomen. Eind deze week komt het RIVM met de uitslag daarvan.
Provincie:
Tag(s):