vrijdag, 12. oktober 2007 - 15:43

Brand Nautilus College rond 10.00 uur geblust.

Almere

De brandwweer had de brand, die vanochtend om 9.00 uur in het Nautilus College in Almere uitbrak, rond 10.00 uur geblust. De Almeerse brandweer kreeg hierbij ondersteuning van andere korpsen.
De directeur van de school ontdekte de brand en sloeg direct alarm. Daarop liet hij alle aanwezige leerlingen evacuëren. "Dat verliep zeer rustig en disciplineerd. De leerlingen hebben de school heel kalm verlaten. Alle lof voor de docenten en de leerlingbegeleiders" aldus een politiewoordvoerder tegen Blik op Nieuws.

Op het moment van de brand waren er 48 leerlingen in de school. Ze zijn allemaal onderzocht op gevolgen van het inademen van rook. Volgens de politie hebben ze daar geen nadelige gevolgen aan overgehouden.
De brand, die in de kantine ontstaan is, heeft deze volledig in de as gelegd. ook een aantal lokalen liep schade op. Volgens de politie is het gebouw zwaar beschadigd. Na de herfstvakantie kunnen de leerlingen in een ander gebouw terecht, dat de gemeente Almere hiervoor ter beschikking heeft gesteld.
Het Nautilus College is een school voor voortgezet onderwijs voor autistische kinderen. De school telt 90 leerlingen.
Provincie:
Tag(s):