donderdag, 12. juli 2007 - 11:17

Brand op politiebureau door molotov-cocktail

Venray

De politie onderzoekt een brandstichting op het politiebureau in Venray, die donderdagochtend rond drie uur plaatsvond. Onbekenden hebben één of meer zogeheten molotov-cocktails op de binnenplaats van het politiebureau gegooid. In en rondom de open garageboxen ontstond daardoor een kleine brand. Enkele fietsen en bromfietsen zijn zwaar beschadigd. Verder is er roetschade aan enkele auto's en de garageboxen.

De brand werd rond drie uur gemeld door een getuige. De brandweer was snel ter plaatse om samen met het aanwezige politiepersoneel de brand te blussen. Binnen twintig minuten was de brand geblust. Op dat moment ging de politie nog niet uit van brandstichting. Pas rond half vijf, toen het licht werd, ontdekten agenten sporen van één of meer mogelijke molotovcocktails.

De politie neemt de zaak hoog op en heeft een inmiddels een rechercheteam samengesteld van ongeveer tien mensen. De plaats van de brandstichting is onmiddellijk afgezet en er heeft inmiddels technisch onderzoek plaatsgevonden. In de loop van de dag wordt er een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld.

Ook is de politie op zoek naar getuigen, die mogelijk rond drie uur iets bijzonders hebben gezien rondom het politiebureau, dat verband kan houden met de brandstichting. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Limburg-Noord via 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):