dinsdag, 17. juli 2007 - 23:55

"Brandbrief" voor inwoners na brand Roermond

Roermond

Bij een grote brand in het koelinstallatiebedrijf KOMA BV aan de Energieweg in Roermond zijn vanmiddag giftige stoffen vrijgekomen, waaronder blauwzuur. De bewoners van het gebied Heide (ten oosten van Asenray) kregen vanavond een brief van de gemeente in de bus waarin wordt geadviseerd bij aanraking van de roetdeeltjes de handen goed te wassen.

Ook wordt in de brief gesteld dat het eten van groenten uit eigen tuin beter gemeden kan worden. Ouders met spelende kinderen moeten de kinderen zoveel mogelijk afschermen van vervuilde grond. Er wordt nog onderzocht of de neergedaalde roetdelen schadelijke stoffen bevatten. De uitslag daarvan wordt begin volgende week verwacht.

De brand brak even voor twaalven uit op het dak van het bedrijfspand. Daar waren dakdekkers aan het werk. Alle medewerkers van KOMA en het dakdekkersbedrijf werden in veiligheid gebracht, evenals het personeel van de bedrijven ernaast. De brandweer van Roermond bestreed de brand, geassisteerd door korpsen uit Noord- en Midden-Limburg en Duitsland. Rond 15.15 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'.
Provincie:
Tag(s):