zondag, 17. juni 2007 - 20:49

Brandende frituurpan leidt tot uitslaande woningbrand

Enschede

Zondagmiddag rond 16.00 uur werd brandweer Enschede gealarmeerd voor een woningbrand aan de Fazantstraat te Enschede. Bij aankomst van de brandweer trof het een uitslaande brand aan in een woning op de eerste verdieping van een woonflat. Hierop is direct het sein middelbrand gegeven. De brandweer wist niet te voorkomen dat het vuur oversloeg naar bovengelegen woning.

De twee woningen zijn uitgebrand en niet meer bewoonbaar. De oorzaak van de brand is vermoedelijk een vlam in de frituurpan. Bij aankomst van de brandweer trof het een uitslaande brand aan de voorzijde van de woning op de eerste verdieping. Inmiddels had de politie de deur van de woning geforceerd omdat de hond van de bewoner nog in woning aanwezig zou zijn.

De politieagent heeft de hond bevrijd en samen met de brandweer gereanimeerd en zuurstof toegediend. De hond is vervolgens door de dierenambulance meegenomen. De brand op de eerste verdieping was doorgeslagen naar de bovenliggende woning. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar de overige bovenliggende en naastliggende woningen. Binnen het uur is het sein brandmeester gegeven.

De woning op de eerste verdieping is volledig uitgebrand. Voor de woning op de tweede verdieping geldt dat de woonkamer en de keuken zijn uitgebrand. Beide woningen zijn onbewoonbaar. Bewoners worden opgevangen door familie en vrienden. Onderliggende kelderboxen hebben waterschade opgelopen. Alle overige woningen van de vier verdieping tellende woonflat hebben rookschade opgelopen. Bewoners worden opgevangen door familie en vrienden.

De oorzaak van de brand is een vlam in de frituurpan. De bewoner heeft de brandende frituurpan naar buiten willen brengen, maar liet deze vallen waardoor de woning vlam vatte.
Provincie:
Tag(s):