vrijdag, 24. augustus 2007 - 19:13

Brandstichter en inbreker tegelijk

Zaandam

De politie heeft vrijdag 24 augustus bekend gemaakt dat een 29-jarige man uit Zaandam is aangehouden. De man wordt ervan verdacht meerdere inbraken te hebben gepleegd en brand te hebben gesticht in een woning. Het onderzoek loopt nog.

De 29-jarige Zaandammer zou een woningbrand aan de Raadhuisstraat hebben veroorzaakt op 15 juli 2007 en daarnaast ook 3 woninginbraken hebben gepleegd.

16 augustus werd er ingebroken in een woning aan de Schepenlaan, waarbij een flatscreentelevisie en sieraden werden meegenomen. Twee dagen later kwam de dief terug om vermoedelijk opnieuw zijn slag te slaan, maar werd herkend door de bewoner, een bekende van de dief.

De politie hield de verdachte aan. Het gaat om een zeer actieve veelpleger en dus ook een bekende van de politie. Inmiddels had Forensisch onderzoek na de grote uitslaande brand in de Raadhuisstraat uitgewezen dat voorafgaand aan de brand was ingebroken in de woning.

De Zaandammer bekende in te hebben gebroken in een woning en verklaarde de brand te hebben gesticht om zo zijn inbraaksporen uit te wissen. Mede doordat een agent hem had zien staan voor de brand bekende de man.

Gezien het patroon van de inbraak werd hij ook als verdachte aangemerkt voor recente inbraken aan het Kauwerspad en in de Parkstraat. De verdachte is inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris en zit nog vast. De politie gaat verder met haar onderzoek en verwacht meerdere aanhoudingen
Provincie:
Tag(s):