donderdag, 25. oktober 2007 - 21:09

Brandstichting Haarlemse woning

Haarlem

Politiemensen hebben woensdagavond 24 oktober omstreeks 23.00 uur op de Parklaan in Haarlem drie mannen aangehouden. De mannen worden ervan verdacht even daarvoor bij een woning aan de Ripperdastraat een poging tot brandstichting te hebben ondernomen.

Rond 22.50 uur werd er een onbekend brandend voorwerp gegooid tegen de gevel van de woning, met een steekvlam van enkele meters als gevolg. De bewoners van het pand en omwonenden, gealarmeerd door de harde knal, blusten de brand, waarna de politie werd gealarmeerd. Deze stelde direct een onderzoek in de omgeving in, wat een signalement van drie personen in een donkere auto opleverde.

Tien minuten later vond er een eenzijdig ongeval plaats op de hoek Parklaan/Nassaulaan, waarbij de donkere auto betrokken was. In de auto zaten drie inzittenden, die aan het signalement voldeden. De verdachten, allen Haarlemmers en 19, 19 en 17 jaar oud, zijn vervolgens aangehouden voor de brandstichting. De 19-jarige bestuurder bleek daarnaast onder invloed van alcohol te rijden. Vlak voor de aanrijding heeft de automobilist op een haar na een man met hond geschept. Alle verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Het onderzoek loopt.
Provincie:
Tag(s):