vrijdag, 9. november 2007 - 9:53

Brandstichting in trein Zwolle - Amersfoort

Harderwijk

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten stelt een onderzoek in naar de brand in de intercity van Zwolle naar Amersfoort. De bovenverdieping van een treinstel is uitgebrand. Er zijn geen gewonden gevallen. De passagiers konden op station Harderwijk veilig uitstappen. De regiopolitie heeft twee mannen aangehouden en overgedragen aan de Spoorwegpolitie. De schade wordt geschat op 1 miljoen Euro.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de meldkamer van de Spoorwegpolitie de melding dat er brand was ontstaan in een coupé. De brand, vermoedelijk aangestoken met kranten, ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Treinpersoneel heeft getracht de brand te blussen. In Harderwijk heeft de brandweer de brand onder controle gekregen.

De twee, ongeveer 25-jarige, mannen die op station Nunspeet hard zijn weggelopen zijn door de regiopolitie Noord- en Oost Gelderland aangehouden. Zij hadden eerder op de avond voor overlast gezorgd op station Nunspeet en voldeden aan het signalement van de mannen die waren weggerend. Het treinstel is afgesleept naar Amersfoort voor een technisch onderzoek. De Spoorwegpolitie gaat de twee opgepakte mannen vrijdag verhoren.
Provincie:
Tag(s):