maandag, 23. april 2007 - 18:21

Brandstichtingen opgelost na aanhouding 40 jongeren

Almelo

De politie Twente heeft in Almelo met de aanhouding van 40 jongeren een groot aantal vernielingen en brandstichtingen opgelost. De politie startte een onderzoek naar aanleiding van een toegenomen aantal vernielingen. In totaal werden ongeveer 40 jeugdige verdachten uit Almelo in de leeftijd van 7 tot 21 jaar opgepakt en gehoord. Zij worden ervan verdacht in de periode juli 2006 tot halverwege januari 2007 diverse vernielingen te hebben gepleegd in de wijken de Riet, Nieuwland en het Nijrees in Almelo.

De politie pakte vijf verdachten op die in september vorig jaar de nieuwgebouwde glazen geluidswanden aan de Nijreessingel hadden vernield. Ook werden 3 verdachten opgepakt die vanaf een viaduct aan de Nijreessingel stenen naar auto’s hadden gegooid.

Bij een nieuwbouwcomplex aan de Dotterbloemstraat werd in januari dit jaar voor in totaal 23.000 euro vernield aan onder andere een groot aantal ramen, kozijnen en glasluifels. Voor deze vernielingen heeft de politie 22 verdachten aangehouden. Verder werden zes verdachten aangehouden voor coniferenbranden aan de Irisstraat en Nieuwlandsweg en vier verdachten voor vernielingen gepleegd bij het Rietstation.

Een aantal jeugdigen worden voorgedragen aan bureau HALT.
Provincie:
Tag(s):