donderdag, 12. juli 2007 - 22:07

Brandweer adviseert over een veilige vakantie

Havelte

Donderdag hebben een aantal vrijwilligers van de brandweer Westerveld een ronde langs 32 campings in de gemeente Westerveld gemaakt. De vrijwillige brandweerlieden vormden zogeheten adviesteams en op de campings gaven zij aan de gasten tips en advies voor een (brand)veilige vakantie.

Het is voor de eerste keer dat de brandweer van Westerveld op deze manier de campinggasten opzoekt en voorlicht. Naast de inzet van de adviesteams heeft de brandweer ook een handige folder gemaakt met regels en tips voor een (brand)veilige vakantie.

Voor deze folder is een eigen mascotte, Ronny de Rookmelder ontworpen. Hij geeft de tips. De eigenaren van de 32 campings reiken de folder uit aan de campinggasten bij hun inschrijving.

Naast de campagne met de adviesteams en de folder, verspreiden gemeente en brandweer Westerveld ook een grote, geplastificeerde poster over het rook- en stookverbod. Op het moment dat in Westerveld een rook- en stookverbod van kracht is, ontvangen campingeigenaren een e-mail, met het verzoek de poster op te hangen. Zodra het rook- en stookverbod ingetrokken is, ontvangen campingeigenaren opnieuw een e-mail met het verzoek de poster weer weg te halen en te bewaren tot een volgend verbod van kracht is.

Op 2 augustus gaan de vrijwilligers nog een keer bij de campings langs. Na de zomer wordt de ‘campagne’ geëvalueerd: dan wordt beoordeeld of de actie in 2008 wordt herhaald, dan wel kan worden uitgebreid.
Provincie:
Tag(s):